Якщо ти перший раз у Швейцарії. З чого почати?
Завантаження

Якщо ти перший раз у Швейцарії. З чого почати?

Як Ви думаєте, чи є хтось, хто не хотів би хоч раз за життя побувати у Швейцарії?! Навряд… бо сама назва країни викликає особливі асоціації : неймовірні краєвиди, де озера в оточенні гір створили абсолютно ідилічну картинку, виноградники вздовж зеркальноі гладі озера ЇЇ майстерно доповнили, а мальовничі гірські села та містечка додали особливого настрою…..

Як же тут красиво!!! Уявіть собі: ранкове пробудження з видом на засніжені вершини Альп, день, проведений у серці Цюриха з його креативними кафе та модними магазинами, і вечірні прогулянки вздовж узбережжя мальовничого Женевського озера.

Швейцарія – це більше, ніж просто шоколад та годинники; це місце, де кожен знайде щось для себе. Незалежно від того, чи ви шукаєте адреналінові розваги на лижних схилах, чи мрієте про спокійний відпочинок серед виноградників або бажаєте с комфортом проїхати у панорамному потязі, оглядаючи неперевершені гірські краєвиди….. Швейцарія обіцяє здивувати вас неодмінно. Готові до відкриттів? Тоді вперед, ваші пригоди починаються тут і зараз!

1. Пропонуємо розпочати з Цюриха

Цюрих — найбільше місто Швейцарії і фінансовий центр країни. Але це місто не тільки про бізнес. Прогулянки вузькими вуличками старого міста, де кожна будівля дихає історією. Відвідайте грандіозний Гроссмюнстер, з якого відкривається захоплюючий вид на місто. Прогуляйтесь вздовж Цюріхського озера, де можна взяти напрокат човен або просто насолодитися краєвидом з берега. А ввечері зайдіть до одного з місцевих ресторанів, де подають традиційні швейцарські страви, такі як фондю та раклет.

Обов’язково відвідайте магазин та кафе Sprüngli розташовані на знаменитій вулиці Банхофштрассе у Цюриху. Всесвітньо відомий бренд і відвідування одного з їхніх закладів у Швейцарії — це обов’язковий “must see” для любителів солодкого…ну а хто його не любить, правда ж?

Найвідомішим виробом Sprüngli є їхні знамениті Luxemburgerli — мініатюрні макарони з різними начинками і можуть стати ідеальним презентом з Швейцарії.

Ну як не згадати про всім відомий швейцарський шоколад Lindt & Sprüngli— це один з найвідоміших і найпрестижніших кондитерських брендів Швейцарії.

Але все ж одним із найкращих місць для знайомства з брендом є музей шоколаду Lindt Home of Chocolate розташований у Кільхберзі, неподалік від Цюриха. Музей ви неодмінно запам’ятаєте, бо в ньому «функціонує» величезний шоколадний фонтан заввишки 9 метрів, який постійно наповнений 1,500 кг рідкого шоколаду.

І звичайно ж, невід’ємною частиною візиту є дегустація різних видів шоколаду Lindt.

Окрім музею Lindt Home of Chocolate, у Швейцарії багато інших місць, де можна насолодитися шоколадом Ліндт. В багатьох містах, таких як Люцерн, Берн і Женева є фірмові магазини, де можна придбати найсвіжіші шоколадні вироби.

2. Люцерн – серце Швейцарії

Кольорові фасади, вузькі вулички, унікальні історичні будівлі і захоплюючі пейзажі створюють атмосферу казкового міста… Люцерн розташований недалеко від Цюриха і є наступним обов’язковим містом для вашої зупинки.

Серед головних визначних пам’яток міста:

  • старовинний дерев’яний міст Капельбрюке, побудований у XIV ст., прикрашений 110 трикутними картинами, що розповідають про історію міста.

  • водонапірна вежа Вассертурм, розташована поруч з мостом, додає особливого колориту цьому місцю.

  • музей транспорту, де можна побачити велику колекцію автомобілів, залізничних локомотивів, літаків та кораблів.

  • лабіринт «Альгамбра», що складається з 90 дзеркал, де можна весело провести час, блукаючи серед дзеркальних стін.

Потім вирушайте на Люцернське озеро. Прогулянка на кораблику на Люцернському озеру стане справжньою прикрасою вашого відпочинку. А якщо ви готові до пригод, підніміться на гору Пілатус або Рігі, щоб помилуватись неймовірними краєвидами.

3. Берн

Якщо тривалість вашої подорож дозволяє, пропонуємо зробити невеличку зупинку в Берні - столиці Швейцарії, яка зачарує вас своїм середньовічним старим містом, внесеним до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Фонтани, величний Бернський собор, з якого відкривається неймовірний вид на місто та околиці, є справжнім шедевром готичної архітектури, годинникова вежа Цитґлоґґе, яка кожну годину демонструє невелике шоу, ведмежий парк, де ви зможете побачити символ Берна - живих ведмедів.

4. Женева

Женева відома своїми міжнародними організаціями, включаючи ООН і Червоний Хрест. Розташоване на берегах озера Леман, що додає йому особливого шарму. Розпочніть свій день з відвідування Англійського саду, де вас зустріне відомий Квітковий годинник. Обов’язково відвідайте фонтан Жет-д’О — один із найвищих фонтанів у світі, а також Палац Націй, символ міжнародної дипломатії.

5. Інтерлакен

Інтерлакен — це ідеальне місце для тих, хто любить активний відпочинок і пригоди. Розташоване між двома озерами, місто є воротами до Юнгфрау-регіону. Підніміться на Юнгфрауйох – найвищу залізничну станцію Європи, звідки відкривається неймовірний вид на альпійські льодовики. Або ж просто розслабтеся на одному з пляжів озера Тун чи Брієнц.

6. Лозанна

Лозанна — молоде, динамічне місто, розташоване на берегах Женевського озера. Тут знаходиться штаб-квартира Міжнародного олімпійського комітету і Олімпійський музей. Крім того, Лозанна відома своїм міжнародним фестивалем кіно Lausanne Lumière. Стара частина міста з його готичним собором, вузькими вуличками і численними магазинами створює неповторну атмосферу.

Особливої уваги заслуговує регіон на північному узбережжі Женевського озера, оточений Альпам - Швейцарська Рів’єра. Монтре часто називають перлиною Швейцарської Рів’єри завдяки його приголомшливим пейзажам, м’якому клімату та численним культурним подіям.

Відвідайте щорічний джазовий фестиваль — це одна з головних культурних подій Швейцарії, яка приваблює відомих музикантів і шанувальників джазу з усього світу. Він триває протягом двох тижнів у липні і включає виступи на різних сценах міста. Це унікальна можливість насолодитися живою музикою у мальовничому оточенні.

Прогуляйтеся по набережній, де вас зустріне пам’ятник Фредді Мерк’юрі, і відвідайте – замок Шильйон - середньовічну фортецю розташовану на скелі над Женевським озером, яка надихала багатьох поетів і письменників.

А ще..

  • гора Роше-де-Ней, яка розташована неподалік від Монтре, подарує захоплюючі пейзажі та чудові можливості для активного відпочинку. На вершину можна піднятися на зубчастій залізниці, звідки відкривається панорамний вид на Альпи, Женевське озеро та долину Рони. Взимку тут працює лижний курорт, а влітку — численні пішохідні маршрути.

  • виноградники Лаво, розташовані на терасах над Женевським озером, внесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Це одне з найкращих місць для винних турів у Швейцарії. Відвідайте місцеві виноробні, дегустуйте відомі місцеві вина і насолоджуйтеся неймовірними пейзажами виноградників і озера.

  • сирна спадщина Грюєр — це мальовниче містечко у франкомовній частині Швейцарії, відоме своїм середньовічним шармом і смачним сиром. Відвідайте сироварню “La Maison du Gruyère”, де можна побачити процес виготовлення цього знаменитого сиру сир Грюєр (названого на честь міста) та дегустацію різних видів сиру, а також можливість придбати свіжі продукти у магазині при сироварні.

  • шоколадна фабрика Maison Cailler розташована недалеко від Грюєра, у місті Брок. Відвідувачі можуть побачити процес виготовлення швейцарського шоколаду, дізнатися про його історію і, звичайно ж, спробувати свіжі шоколадні вироби.

Швейцарія – унікальна країна, яка пропонує неймовірну різноманітність міст і регіонів, кожне з яких здатне закохати в себе з першого погляду. Вибирайте своє улюблене місто або подорожуйте кількома, щоб відчути всю красу і неповторну чарівність цієї дивовижної країни, куди неодмінно хочеться повернутись!

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити Де тепло взимку? Рекомендуємо найтепліші країни та курорти 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина ІТАКА "На пам'ять" як то кажуть 10 найкращих пляжів Чорногорії Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури