Чарівність Країни Басків: нестандартна подорож до Сан-Себастьяна, Біарріца та Більбао
Завантаження

Подорож до Атлантики у Країну Басків: Більбао, Сан-Себастьян та Біарріц

Ми відкриємо для вас абсолютно унікальні місця Країни Басків, яка завдяки своїй незалежній культурній ідентичності, зокрема, завдяки унікальним традиціям, історії та баскській мові відрізняється від решти Іспанії

Цього разу ми запрошуємо вас у подорож на північ Іспанії та Франції на узбережжя Атлантичного океану (Біскайська затока) і пропонуємо відвідати найчарівніші міста цього регіону – Більбао, Сан-Себастьян та Біарріц. Вони є ідеальними для поєднання в одній подорожі, оскільки розташовані поряд.

Щоб усунути ваші сумніви чи ці місці заслуговують вашої уваги, ми склали для вас маршрут подорожі, де кожен новий день відкриває щось нове та захоплююче.

День 1: Більбао

Ваше знайомство з Країною Басків почнеться з Більбао, головного економічного та культурного центру регіону. Це місто стрімко розвивалося за останні десятиліття і поєднує в собі старовинну чарівність та сучасні архітектурні інновації.

Casco Viejo – історичне серце Більбао, де збереглися вузькі вулички та старовинні будівлі. Тут можна знайти площу Nueva. Цей район є ідеальним місцем для прогулянок та знайомства з історією міста.

Головною визначною пам'яткою Більбао та важливою точкою маршруту є Музей Гуггенхайма, відкритий у 1997 році став символом відродження міста і шедевром сучасної світової архітектури. Його футуристичні форми з титанових пластин та скла вражають як зовні, так і всередині. В музеї представлені твори відомих сучасних митців з усього світу.

Окрім музею Гуггенхайма, Більбао славиться іншими зразками сучасної архітектури. Пішохідний міст Кампо-Волантін (баскською Зубізурі) та вежа Ібердрола додають місту сучасного вигляду.

Місцеві бари та ресторани здається, ніколи не закриваються. Завершіть свій день в одному з них. Скуштуйте традиційні pintxos та насолодіться атмосферою справжнього баскського гостинного вечора.

День 2: Більбао

На другий день варто заглибитися в історію та культуру міста. Розпочніть свій день з візиту до Собору Святого Якова, одного з найважливіших релігійних символів Більбао. Цей готичний собор, побудований у XIV столітті, вражає своєю архітектурною величчю та духовною атмосферою. Потім вирушайте до Більбао Артіум – центру сучасного мистецтва, де вас чекають не лише виставки відомих митців, але й інтерактивні інсталяції, які допоможуть вам краще зрозуміти сучасну баскську культуру.

На обід завітайте до Mercado de la Ribera – найбільшого ринку Європи. Тут можна не тільки придбати свіжі фрукти, овочі, м'ясо та морепродукти, але й насолодитися різноманітними місцевими стравами в численних кафе та ресторанах, розташованих на території ринку.

У другій половині дня підніміться на фунікулері до гори Арчанда, звідки відкривається неймовірний вид на місто. Це місце ідеально підходить для фотографій і невеликого пікніка на природі.

День 3: Сан-Себастьян

Після насиченого перебування в Більбао, вирушайте до Сан-Себастьяну (це всього 100 км) – міста, яке захоплює своєю елегантністю та природною красою. Прибуття сюди вже саме по собі є святом: вас зустрінуть захоплюючі пейзажі Атлантичного океану та безкраї пляжі. Після заселення в готель, обов’язково прогуляйтесь вздовж пляжу Ла Конча. Пляжна лінія з білим піском та кристально чистою водою наче запрошує вас на неквапливу прогулянку або відпочинок під сонцем.

Сан-Себастьян славиться своїми приголомшливими пляжами. Пляж Ла Конча є одним з найкрасивіших міських пляжів у світі. Пляж Ондаррета, розташований поруч з Ла Конча, пропонує більш спокійний відпочинок і є ідеальним місцем для сімейного відпочинку. А пляж Зурріола, третій великий пляж міста, приваблює серфінгістів з усього світу своїми хвилями.

Після цього прогуляйтесь до гори Ургул, де на вершині розташована статуя Христа. Звідси відкривається захоплюючий вид на місто та океан, це місце ідеальне для медитації та фотографій. На обід спробуйте зайти до одного з кафе на набережній, де подають свіжі морепродукти та традиційні страви баскської кухні.

Далі відправляйтесь у старе місто (Parte Vieja) – це серце історичного центру, де можна прогулятися вузькими вуличками, відвідати численні церкви та насолодитися атмосферою середньовічного міста. Центральна площа старого міста - Плаза де ла Констітуціон, Базиліка Санта-Марія дель Корро в бароковому стилі - одні з головних визначних пам'яток старого міста…

Закінчіть день прогулянкою по садах Альдерді Едер. Це місце з чудовими садами та фонтанами, де ви зможете відпочити від міської метушні та насолодитися красою природи.

Культурне життя Сан-Себастьяна багате і різноманітне. Місто щорічно приймає Міжнародний кінофестиваль, один з найпрестижніших у Європі, який привертає кінозірок з усього світу. Крім того, у місті проводяться джазовий фестиваль Heineken Jazzaldia, музичний фестиваль Quincena Musical та багато інших культурних заходів.

День 4: Біарріц

Після насичених днів у Сан-Себастьяні, вирушайте до Біарріца (50 км) – всесвітньовідомого елегантного французького курорту, міста оксамитових сезонів, яке славиться своєю розкішною атмосферою та привабливими пляжами.

Розпочніть з прогулянки набережною Ла-Ґранд-Пляж, символічного пляжу Біарріца з його величезною піщаною пляжною смугою. Відчуйте свіжість ранкового океанського бризу та насолодіться спокійною прогулянкою вздовж узбережжя. Або ж оберіть пляж Кот-де-Баск, відомий своїми хвилями та гарними умовами для серфінгу. Якщо ви не серфінгіст, насолоджуйтеся пляжним відпочинком та чудовими краєвидами.

Не пропустіть можливість сфотографуватися біля знаменитого Phare de Biarritz, маяка звідки відкриваються неймовірні краєвиди на океан та місто.

Завітайте до одного з затишних ресторанів на набережній, де ви зможете спробувати вишукані морепродукти та інші французькі делікатеси. Рекомендуємо спробувати фірмові страви, такі як равлики з часником і травами, устриці, солодкі пиріжки з яблуками та крем-брюле.

Прогуляйтесь до Rocher de la Vierge, знаменитої скелі зі статуєю Діви Марії, яка розташована на мосту, що веде до неї. Використайте чудову можливість для спокійної вечірньої прогулянки, де ви зможете насолодитися захоплюючим видом на Атлантичний океан та відчути чарівну атмосферу вечірнього міста.

Справжньою прикрасою вашого перебування в Біарріці може стати відпочинок в термальних купальнях, до прикладу Thalmar biarritz, Bains de Biarritz, де ви зможете розслабитися та відпочити після кількох насичених днів. Термальні води дозволять вам насолодитися справжнім французьким SPA.

Завершіть свій день у живописному центрі міста, де можна насолоджуватися вечерею у французьких бістро та кав’ярнях, спостерігаючи за красивим заходом сонця над океаном.

День 5

Останній день вашої подорожі присвятіть відпочинку та роздумам про все, що ви встигли побачити та відчути. Прогуляйтесь по пляжу, зробіть кілька фінальних покупок на місцевих ринках, де можна знайти унікальні сувеніри та смаколики на згадку про цю неймовірну подорож.

Перед від'їздом завітайте до однієї з кав’ярень з видом на океан, де за чашкою кави або келихом вина ви зможете спокійно роздумувати про всі ті незабутні моменти, що подарувала вам Країна Басків.

Наші поради

Транспорт: Для подорожі між містами найзручніше взяти в оренду автомобіль, або ж користуватися поїзди або автобуси. У самих містах можна орендувати велосипеди або користуватися громадським транспортом.

Житло: Рекомендується забронювати готелі заздалегідь, особливо у високий сезон, щоб забезпечити комфортне перебування.

Гастрономія: Не бійтеся експериментувати з місцевими стравами. Спробуйте традиційні pintxos у Сан-Себастьяні, морепродукти в Біарріці та місцеві вина.

Ця подорож до Сан-Себастьяна, Більбао та Біарріца дозволить вам не лише побачити визначні місця, але й відчути справжню душу Країни Басків і південно-західної Франції, яка прихована у кожному камені, кожному смаку та кожному дружньому привітанні.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина ІТАКА Де тепло взимку? Рекомендуємо найтепліші країни та курорти "На пам'ять" як то кажуть 10 найкращих пляжів Чорногорії Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури